Időjárás

2017.09.07. 05:56

Csütörtökön többnyire esős lesz az idő

Nyugaton esni fog, keleten több helyen süt ki a nap. A hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Csütörtök hajnalban csupán az északi országrész fölött volt vékonyabb a felhőtakaró. A délnyugati megyékben egyre többfelé fordult elő eső, zápor. Mérsékelt nyugati, északnyugati szél fúj, csak északon, északnyugaton vannak élénkebb széllökések. Hajnalban 13 és 17 fok közötti értékeket mértek.

A kora délutáni órákban nyugaton egyre több felé fog esni az eső, de késő délutánra csökken a csapadék. A keleti országrészben többször süt ki a nap. Nyugaton lehetnek erősebb széllökések, máshol többnyire gyenge szélre számíthatunk. A hőmérséklet napközben 17 és 24 fok közé emelkedik, a tartósabban csapadékos, borult nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó vize átlagosan 19-21 fokos, a Fertő 17, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak 20, a Tisza-tó pedig 21 fokos.

A Duna vize 17 és 20 fok között változik, Komáromnál a leghidegebb, Mohácson a legmelegebb. A Tiszán a legalacsonyabb hőmérsékletet (16 fokot) Szolnokon mérték, Szegednél a legmagasabbat 23 fokot.

Az Adrián hajnalban 19 fokot mértek és borult volt az ég néhol esőszitálást jeleztek, reggel 20 fokra számíthatunk, a délutni csúcshőmérséklet 26 fok lesz. A tenger vize a horvát partoknál 24 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!