Időjárás

2022.08.22. 17:22

Kedden az ország jó részén száraz idő várható

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26, a Dunától keletre 27 és 31 fok között valószínű.

 Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult marad az ég, kisebb szakadozások keleten, északkeleten lehetnek. A Dunától nyugatra leginkább eső, zápor, keletre már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A kora esti óráktól délkelet felől az Alföldön átmenetileg csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. Eső, zápor elsősorban északon és nyugaton fordulhat elő, majd hajnalra csökken a csapadékhajlam.     

Kedden az ország keleti felén több-kevesebb szűrt napsütés várható, a Dunántúlon közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország jó részén száraz idő várható, a Dunántúlon is megszűnik a csapadék, de délután az északkeleti, keleti megyékben van esély záporra, zivatarra. A Dunántúlon illetve zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 20 és 26, a Dunától keletre 27 és 31 fok között valószínű.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!