Mentőakció

2022.03.11. 10:25

Rendőrségi helikopterrel és drónokkal is keresték az eltűnt kisfiút Tázlár közelében

Csütörtök délután riasztották a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat és a környékbeli területi önkéntes mentőszervezeteket, mert egy hétéves kisfiú veszett el Tázlár környékén egy erdőben. Csaknem százan keresték a gyermeket, aki még sötétedés előtt épségben előkerült.

A kisfiút Tázlár és Bócsa között a településtől három kilométerre lévő erdős részen veszítették szem elől a szülei – közölte Babud Jenő, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem Kiskunhalasi Kirendeltségének vezetője.

 

A tűzoltó ezredes elmondta, hogy a keresésben a soltvadkerti önkormányzati, a soltvadkerti, az akasztói, és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók, a Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport, a Kiskőrös Járási Mentőcsoport, a Kiskunmajsa Járási Mentőcsoport, a Dél-magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület, a rendőrség tizenegy fővel, hét járművel és egy kereső-kutató helikopterrel, a polgárőrség, a Kefag Zrt. és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a Foka (Folyami Katasztrófavédelem), valamint civil önkéntesek vettek rész.

 

A keresőcsapat tagjai quadokkal, terepjárókkal és gyalogosan kezdték meg az erdőben a kutatást, később drónokkal is bekapcsolódtak a terep felderítésébe önkéntes segítők, valamint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület speciális kereső kutyákkal, a bodoglári vadásztársaság és a kiskunhalasi mezőőrök vettek részt – írja a baon.hu.

 

– A példaértékű összefogásnak köszönhetően a gyermeket még sötétedés előtt, negyed hat körül sértetlenül megtalálták – számolt be a kutatás részleteiről Babud Jenő, aki elmondta azt is, hogy a kutatásban részt vevőknek a tázlári önkormányzat biztosított meleg teát és ételt.

Szavakba nem tudom önteni, mennyire hálás vagyok. Nem lehet elégszer elmondani, köszönöm. Példaértékű és egy csoda az az összefogás, amit tettetek értünk ma. Köszönöm a Mentőcsapatnak, a Mezőőröknek, a Tűzoltóknak, a rendőröknek, az önkénteseknek és mindenkinek, aki ott volt velünk és segített nekünk. Köszönöm, hogy vagytok– írta közösségi oldalán a kisgyermek édesanyja.

Összehangolt munkával, sikerrel zárult a keresés. Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

 

Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

 

Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!