Krimi

2022.11.14. 13:32

Elismerésben részesíti a polgárőrség az eltűnt hatéves kislányt megtaláló polgárőrt

Több százan keresték azt az eltűnt kislányt, aki Pér közelében lévő tanyájukról ment el. A hatéves Zorát végül egy siklóernyős, Mehringer Szabolcs találta meg, akinek nagyon hálásak a gyermek szülei.

Vasárnap délután  eltűnt egy hatéves kislány Pérről. Zorát több százan keresték, és ennek hála hétfőn reggel a keresés sikerrel is járt: megtalálta őt egy siklóernyős. Mehringer Szabolcs a Borsnak elmondta: civilként csatlakozott a keresőkhöz és ő maga is családapa.

Nekem is van egy hatéves kislányom, így azonnal átéreztem, hogy mekkora fájdalom lehet a szülőkben – kezdte a lapnak Szabolcs, majd arra is kitért, egy percig sem hezitált, hogy a keresők segítségére induljon, ráadásul ő sokkal nagyobb területet be tud látni a magasból.

– Nem is mentem fel túl magasra, csak olyan 100 méterre. Hála istennek feloszlott a köd, és tökéletesen láttam mindent, a rózsaszín kis ruháját pedig gyorsan ki tudtam szúrni – részletezte Szabolcs, aki nagyon megörült, mikor meglátta a kislányt.

Zora a körülményekhez képest jól volt, csak nagyon fázott, így annyit kért egyből az őt megtaláló Szabolcstól, hogy öltöztesse fel.

– Zorának hála istennek nagyon jó kedve volt, mosolygott, amikor rátaláltam. Nem tudta, hogy ilyen sokan keresik.

A férfinak a kislány azt is elmesélte: nem ok nélkül pattant ki a család autójából. Kiszökött a kutyájuk és utánaeredt, hogy el ne vesszen. Azonban egy idő után szem elől tévesztette az ebet, ami hazatalált, a kislány azonban sajnos nem.

Végül az összefogásnak és a siklóernyősnek hála sikerült rátalálni, méghozzá épségben. Ugyan Szabolcs egyelőre civilként vett részt ebben a kutatásban, nem tagja egyik menőcsapatnak sem, a lapnak elmondta: tervben van, hogy megalakítanak egy siklóernyős kutatócsapatot, hiszen a levegőből sokszor több mindent észre lehet venni. 

Zorát a mentőknek adta át a siklóernyős, akik a biztonság kedvéért kórházba szállították megfigyelésre, hiszen mégiscsak kint töltött egy egész éjszakát a szabadban, ráadásul múlt éjjel több helyen már fagyott is. 

Elismerésben részesíti a polgárőrség a polgárőrt

Elismerésben és dicséretben részesíti az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját, aki november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva megtalálta az előző nap eltűnt hatéves kislányt. A gyermeket, akinek vasárnap délután veszett nyoma, a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, vasárnap este és éjszaka is több mint 300-an keresték a rendőrség irányítása mellett. A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újraindult a keresés, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett mintegy 100 polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok és mezőőrök is részt vettek. 

Végül egy écsi polgárőr úgy döntött, siklóernyőjével pásztázza át a környéket és sikerrel járt. A péri repülőtér mellett megtalálta az eltűnt kislányt, leszállt hozzá, azonosította, és értesítette a kutatást vezető stábot. 

A kislány, aki az éjszakát egy fa tövében megbújva töltötte, bár kissé átfázott a hidegben töltött több mint 16 óra alatt, de épségben került elő. A polgárőrt, aki maga is kétgyermekes apuka, az OPSZ elnöke a napokban elismerésben részesíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában