Krimi

2023.09.17. 04:05

Eltűnt maláj gép: a másodpilóta életben maradhatott?

Az MH370 másodpilótája órákig egyedül repülhetett, miután a fedélzeten tartózkodó összes többi ember meghalt – állította egy repülési szakértő.

Fotó: Xinhua / AFP

Még mindig rejtély övezi annak a halálos járatnak a végső sorsát, amely 2014-ben a Malajziából Kínába tartó útvonalon tűnt el 239 utassal és személyzettel a fedélzetén. Most Christine Negroni író azt vetette fel, hogy a tragikus repülőgép pusztulását a kabin hirtelen nyomáscsökkenése okozhatta, és mindenki meghalt a fedélzeten.

Úgy véli, hogy a Boeing 777-es kapitánya, Zaharie Ahmad Shah szünetet tartott ekkor, Fariq Abdul Hamid másodpilótának adva az irányítást. A hirtelen oxigénhiány 15 percen belül megölte az összes utast és a személyzetet, azonban Hamidot elszigetelték a pilótafülkében.

 

Negroni azonban úgy véli, hogy bár nem halt meg, a másodpilóta oxigénhiányos agya arra késztette, hogy egy sor bizarr döntést hozzon, miközben megpróbált egy mentőakciót végrehajtani. Végül képtelen volt megállítani a gépet és az Indiai-óceánba zuhantak. Az író abban is biztos, hogy a gépen már mindenki halott volt, amikor a vízbe csapódtak.

 

A roncsok megtalálására több kutatócsapat is indult, eddig minden expedíció sikertelenül zárult. Kutatók azonban egy új megközelítési móddal próbálják kiszámítani, hol is lehet a hullámsírja a 239 utasnak - írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában