Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

2017.12.17. 17:32

Kiválasztották a mentorprogram résztvevőit

Kiválasztották az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány 2018-tól kezdődő, fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek meghirdetett mentorprogramjának résztvevőit.

Az induló program első résztvevőit kétnapos meghallgatáson választotta ki Eötvös Péter zeneszerző, karmester és Vajda Gergely zeneszerző, karmester. A 2018-as évben Toby Thatcher (Ausztrália/Egyesült Királyság) és Szu-Han Jang (Taivan) karmesterek, valamint Alex Nante (Argentína-Olaszország) és Aaron Holloway-Nahum (USA) zeneszerzők kezdhetik el a programot. 2019-re Donghun Szin (Dél-Korea) és Mikel Urquiza (Spanyolország) zeneszerzőket választották a professzorok, a karmesteri helyekre még lehet jelentkezni 2018 folyamán. A 2020-as évre 2019-ben nyílik meg a jelentkezés lehetősége – közölte az alapítvány az MTI-vel.

A program vezető professzora Eötvös Péter és Vajda Gergely, mellettük minden munkaperiódusra neves professzorokat és hangszeres művészeket hívnak meg: 2018-ra mások mellett Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn és Cathy Milliken, 2019-re pedig Heinz Holliger és Kaija Saariaho is elfogadta a meghívást.

A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja, a kiválasztott fiatal művészeknek az Eötvös Péter Alapítvány biztosítja az utazási- és szállásköltségeket, valamint a térítés nélküli részvételt a meghirdetett kurzusokon és programokban. A mentorált résztvevők ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyílik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

Az Eötvös Péter Alapítvány a mentori év végére egy teljes portfóliót állít össze a résztvevőknek, amely tartalmaz portréfotókat, hang- és videofelvételeket, interjúkat, ajánló leveleket és egyéb promóciós anyagokat. A mentorált év utáni évben a zeneszerző résztvevők lehetőséget kapnak együttesekkel és nagyzenekarokkal saját művük bemutatására, a karmesterek pedig zenekari koncertprogram vezénylésére.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad. A Budapest Music Centerben zajló koncerteket az érdeklődők élőben is követhetik az alapítvány Youtube-csatornáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!