stilizált rajzok

2020.05.13. 12:15

Páratlan panorámák, dunai látképek kerültek a Magyar Posta jubileumi bélyegeire

A 150 éves Budavári Sikló és az 50 éves Zugligeti Libegő is saját pecsétet kapott.

Budapest, 2018. szeptember 15. Egy édesanya és gyermeke lefelé indul a János-hegyrõl a Budapesti Libegõ drótkötélpályájának egyik gondolájában. Alattuk a fõváros panorámája. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / Bizományosi / Jászai Csaba

Fotó: Jászai Csaba

Jubileumi bélyegen látható a 150 éves Budavári Sikló és az 50 éves Zugligeti Libegő, a Magyar Posta Zrt. a két különleges pecsétet a május 11-i közlekedési kultúra napja alkalmából bocsátja ki – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV).

A siklót bemutató darab Kara György grafikusművész munkája, azonban az érdeklődők nemcsak a Sikló Margit elnevezésű kocsijával és a dunai látképpel díszített bélyeggel találkozhatnak a jubileumi évben, hanem egy erre az alkalomra tervezett borítékkal és egy alkalmi bélyegzővel is, amelyen a sikló stilizált rajza látható.

A libegőt bemutató bélyeg Hefelle Glória grafikusművész tervei alapján készült, fő motívuma maga a Zugligeti Libegő a páratlan panorámájával.

Az alkalomra kiadott borítékon a János-hegyi végállomás épülete, míg az alkalmi bélyegzőn egy függőszék stilizált rajza látható – olvasható a közleményben.

Mint írják, most a Magyar Posta két újdonságát mutatták be, de az elmúlt évtizedekben számos, a budapesti közösségi közlekedést megjelenítő bélyegen tekinthették már meg az érdeklődők a BKV egy-egy járművét vagy érdekességét. Ezekről további érdekességek találhatóak a vállalat Facebook-oldalán.

Borítókép: egy édesanya és gyermeke lefelé indul a János-hegyről a Budapesti Libegő drótkötélpályájának egyik gondolájában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!