forgatás

2021.01.12. 21:01

Vidnyánszky Attila filmet rendez az Isten ostorából (videó)

Attila nagyúr szerepében Mátray Lászlót láthatjuk, Mikolt gót hercegnőt Mikecz Estilla alakítja.

A járványügyi előírások szerint, a lehető legszigorúbb feltételek mellett forgatják Vidnyánszky Attila többszörös fesztiváldíjas nemzeti színházi rendezését, az Isten ostora című darab tévés változatát – írja az Origo.

A darab 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásának és legjobb rendezésének díját is elnyerte. A forgatás a napokban befejeződik, a film várhatóan nyár elejére készül el. A rendező Vidnyánszky Attila, a producer Lajos Tamás, Attila nagyúr szerepében Mátray Lászlót láthatjuk, Mikolt gót hercegnőt Mikecz Estilla alakítja.

Az Isten ostora című darab Bánffy Miklós A nagyúr című műve alapján készült, amely a népvándorlás korát idézi. Attila, a hunok királya hatalma csúcsán áll: uralma alá hajtotta a fél világot, de nem pusztította el Rómát. A gótok is behódoltak neki. Mikolt gót hercegnő a hunok foglya, bosszú és gyűlölet fűti meggyilkolt szülei és leigázott népe miatt.

Azonban a hercegnő szívében szenvedélyes szerelem rejtőzik Attila nagyúr iránt – de ezt magának sem képes beismerni. Attila szívét is rabul ejti a hercegnő. A végzetes szerelem története mögött két civilizáció, a Kelet és a Nyugat drámai találkozását láthatjuk.

Az Origo stábja ellátogatott a film forgatására. Nézze meg a videót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában