Eseménysorozat

2022.11.17. 14:52

Népművészeti vásárral is várja a látogatókat az adventi időszakban a Nemzeti Múzeum

A programot Berecz András mesemondó előadása nyitja november 26-án délután.

Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, elõadóművész a Gül Baba Kulturális Fesztivál megnyitóján a II. kerületi Gül Baba Kulturális Központban 2019. szeptember 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A múzeum első alkalommal rendez adventi eseménysorozatot, szakmai partnerként a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen. 

A programok a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át

 - áll a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Szombaton és vasárnap a gyermekek neves népművészek vezetésével készíthetnek karácsonyi ajándékokat. Advent első hétvégéjén a játékkészítő mesterrel képeslapokat, díszeket, ajándékkísérőket, a bútorfestő népművésszel pedig karácsonyfadíszeket festhetnek bútorfestési technikával. A második hétvégén gyékényfonó népi iparművész irányításával készülhetnek természetes anyagokból karácsonyfadíszek, a harmadik hétvégén pedig szaloncukrok és angyalkák készítésében segít majd kékfestő népi iparművész.     

Az utolsó hétvégén mézesbábos népművész vezetésével mézeskalácsokat díszíthetnek íróka technikával a gyerekek. 

A múzeumpedagógusok is kreatív foglalkozásokkal készülnek. 

A négy hétvége alatt adventi kalendárium, karácsonyi üdvözlőlap, betlehem és karácsonyfadíszek készítésére lesz lehetősége óránként induló kézműves foglalkozáson az 5-12 évesek gyermekeknek.

 

Különleges mesemondás és meseolvasás is szórakoztatja majd a családokat minden hétvégén délelőtt és délután is. 

A programot Berecz András mesemondó előadása nyitja november 26-án délután. 

Adventi cukiságok címmel édességkészítésre várják az 5-10 éves gyerekeket szombaton délelőttönként. A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik a saját csemegéjüket, majd átsétálva a Magyar Nemzeti Múzeumba játékos formában megismerkedhetnek az elkészített édesség múltjával és jelenével. A programra külön regisztráció szükséges. 

A múzeum belterében népművészeti vásár, míg a kertben adventi finomságok várják a látogatókat, valamint koncertek is lesznek, amelyek látogatása ingyenes. 

A tematikus programok részleteiről a múzeum honlapján lehet tájékozódni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!