erősítés

2017.08.03. 17:37

Új edző és külföldi játékosok a Siófok KC-nál

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.

Pitz András, az egyesület sportigazgatója hét új játékost mutatott be a 16 tagú keretből.

A Siófok KC két baloldali átlövőt szerződtetett: a 106-szoros szerb válogatott Sanja Damnjanovic a Vardar Szkopjétől, a 29-szeres román válogatott Gabriela Perianu a Dunarea Brailától érkezett. A 66-szoros francia válogatott jobbátlövő, Marie Paule Gnabouyou ezt megelőzően a dán Viborgban játszott, a szintén most Siófokra igazolt dán jobbszélső, Simone Böhme a CSM Bucuresti játékosa volt. A Győri Audi ETO KC-től visszaigazolt tunéziai Asma Elghaoui beállós poszton játszik.

Pastrovics Melinda mellé két kapus is érkezett a Balaton-parti együtteshez: Szemerey Zsófi Mosonmagyaróvárról, a román Denisa Dedu pedig a brassói Coronától. Várhatóan szerződést írnak alá a francia Camille Aoustin balszélsővel is, aki a sérült Erdősi Ildikót pótolhatja.

Pitz András megemlítette, hogy sikerült megtartaniuk több meghatározó játékost, és három saját nevelésű kézilabdás is tagja lehet a keretnek. A sportigazgató megjegyezte, hogy a két utóbbi, gyengébben sikerült szezon után a 2017/18-as bajnokságban az első ötben szeretnének végezni, ismét kijutni a nemzetközi porondra, a magyar kupában pedig a lehető legtovább menetelni.

Lars Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen öccse – akit másodedzőként a lengyel Antoni Parecki, erőnléti edzőként pedig a szerb Slobodan Acimov segít majd – hároméves programjáról szólva látványos kézilabdát ígért, hozzátéve, hogy csapatát ő maga a bajnokság első négy helyének valamelyikére várja. A Siófok KC a 14 csapatos bajnokság 2016/17-es kiírásában kilenc győzelmet és két döntetlent elérve, 15 vereséggel a nyolcadik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában