legendák

2019.04.30. 13:29

Százhúsz év gólkirályairól nyílt kiállítás a Fradi Múzeumban

A tárlaton az FTC legeredményesebb játékosaihoz kapcsolódó relikviákat lehet megtekinteni.

Budapest, 2016. április 6. A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Paksi FC ellen játszott mérkõzés után, amelyet 5:2-re megnyertek a Groupama Arénában 2016. április 6-án. Az FTC már az elõzõ fordulóban - hat fordulóval a zárás elõtt - megnyerte a labdarúgó OTP Bank Ligát. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az ünnepélyes megnyitón Volly György, a klub kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy ez az első eseménye a május 3-án 120 éves egyesület ünnepségsorozatának.

Tobak Csaba, a 2015-ben megnyílt Fradi Múzeum igazgatója kiemelte: a Ferencváros története elsősorban a gólokról szól, ezért a klub legeredményesebb játékosaihoz kötődő 28 tárgyat lehet megtekinteni, amelyből 22 most először látható a budapesti Groupama Aréna földszintjén elhelyezkedő múzeumban. Az igazgató hozzátette: Badonszki Imre ausztráliai gyűjtőtől több olyan relikviát kaptak, amely Takács II Józsefhez és Schlosser Imréhez kapcsolódik, de Nyilasi Tibor és Friedmanszky Zoltán is ajánlott fel a személyes tárgyaiból.

„A Ferencváros több mint 5500 gólt szerzett a magyar bajnokságok történetében, ezekből szeretnénk most némi ízelítőt adni”

- fogalmazott Tobak Csaba.

A tárlatot hivatalosan megnyitó Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ez a Fradi Múzeumban a hatodik időszaki kiállítás, amely december 31-éig a hétfők kivételével minden nap nyitva tart.

„Az első osztályú magyar nemzeti bajnokság 118 évében eddig 25-szor került ki a gólkirály a Ferencváros játékosai közül, ami egy jelentős szám, s ebben az évben tovább növekedhet” – hangsúlyozta Orosz Pál.

A vezérigazgató kiemelte, hogy

a klubrekordot Deák „Bamba” Ferenc tartja, aki az 1948/49-es szezonban 59 találattal lett gólkirály, legutóbb pedig 2015/16-ban Böde Dániel 17 góllal volt az NB I legeredményesebb játékosa.

Orosz Pál elmondta: a tárlaton többek között olyan tárgyak láthatók, mint Schlosser Imre bírói sípja, Takács II József monogrammal ellátott cigarettatárcája és futballcipője vagy Nyilasi Tibor európai Ezüstcipője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában