Szemléletváltást szeretnének

2020.09.10. 11:57

Hermann Henrik maradt a Magyar Motorsport Szövetség elnöke

A sportvezetőt ellenjelölt, valamint ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag bízta meg a tagság a szervezet további irányításával a tisztújító közgyűlésen.

Hajdúnánás, 2020. június 20. Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke beszél a MotoGP Magyarországgal kapcsolatos projektjének sajtótájékoztatóján Hajdúnánáson 2020. június 20-án. A magyar kormány korszerû, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethetõ versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelõje, a világ elsõ számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is. A beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül. A MotoGP jogtulajdonosával, a Dorna Sports-cal kötött megállapodás nyolc évre szól, az elsõ versenyt 2023-ban rendezik meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A megválasztott négy alelnök közül kettő új. Verő Klára és Erdős Tamás maradt, Nagy Arnold, valamint Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke pedig bekerült az elnökségbe.

„Az előző két ciklusban komoly változást indítottunk el, a szervezeti átalakítás mostanra megtörtént, a továbbiakban pedig szemléletváltást szeretnénk végrehajtani, lezárva egy 20-30 éves korszakot”

- nyilatkozta az MTI-nek Hermann Henrik, aki harmadik teljes ciklusát kezdheti meg a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) élén.

Az elnök hozzátette, 12 szakág van a szövetségben, és éves szinten 60-80 eseményt rendeznek meg, az elmúlt nyolc, de különösen a legutóbbi négy évben pedig számos Európa-bajnoki és világbajnoki futamot hoztak el Magyarországra.

„Az idei év második felében a MAMS arculatában és kommunikációjában is érezhető lesz az a szemléletváltás, amelynek megvalósítását célul tűztük ki” – jelentette ki Hermann Henrik.

Borítóképünkön Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség régi-új elnöke

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában