Súlyemelő-vb

2021.12.17. 11:22

Nagy Péter hetedik a B csoportban

Nagy Péter hetedik lett a plusz 109 kilósok B csoportjában az üzbegisztáni súlyemelő-világbajnokság pénteki zárónapján.

A szegedi versenyző összetettben 390 kilogrammig jutott, ezzel négy közvetlen riválisát és nyolc C csoportos ellenfelét tudta megelőzni. Végső helyezését az A csoport végeredménye határozza meg. Az ólomsúly legjobb tíz emelője kora délután áll versenydobogóra.

   

A 35 éves, idén olimpiai hetedik Nagy Péter, aki 404 kilogrammal nevezett a vb-re, a taskenti rajt előtt azt mondta az MTI-nek, hogy helyezésben nem gondolkodik.

   

"Ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit a nyári, tokiói olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond" 

- nyilatkozta az ólomsúlyú versenyző, aki egyetlen magyarként indult az idei világbajnokságon.

   

A B csoportba kerültek budapesti idő szerint péntek kora reggeli viadalát 172 kilós jó gyakorlattal kezdte, a 177-et viszont nem sikerült kiszakítania, harmadik fogására pedig már nem jött ki. Lökésben a 212 és a 218 kg is megvolt, a 222 azonban már kifogott rajta, így zárt összetettben 390 kilogrammal.

Forrás: MTI

Borítókép: Nagy Péter a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi súlyemelő-bajnokságának plusz 109 kilogrammos súlycsoportjában versenyez a Tokiói Nemzetközi Fórumban 2021. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!