Női kézilabda BL

2023.03.25. 18:37

Kettős győzelemmel negyeddöntőbe jutott a Ferencváros

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 27-22-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a rájátszás első fordulójának szombati visszavágóján, Érden.

MTI

A Ferencváros játékosai örülnek a győzelmüknek a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az 1. forduló FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducnost Podgorica visszavágó mérkőzésén az Érd Arénában 2023. március 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 28-24-re nyerte meg az FTC, amely legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában. Ellenfele a francia Metz HB lesz a negyeddöntőben, ahol a Győri Audi ETO KC a dán Odensével vagy a norvég Storhamarral találkozik.

Eredmény, rájátszás, 1. forduló, visszavágó: FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducnost Podgorica (montenegrói) 27-22 (14-13)

lövések/gólok: 45/27, illetve 37/22
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/5
kiállítások: 2, illetve 2 perc
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel (55-46)

A magyar csapatból Béatrice Edwige és Kovács Anett hiányzott.

A házigazdaként összeszedett négygólos hátrány ellenére jó hozzáállással kezdte a visszavágót a Buducnost, nagy tempót diktált, és Armelle Attingré védéseire alapozva többször is egyenlített. A Magyar Kupa címvédője két találatnál többel nem tudott ellépni az első félidőben. Úgy tűnt, hogy döntetlennel mennek a szünetre a csapatok, de Klujber Katrin időn túli szabaddobása megpattant az egyik sáncoló játékos kezén és a hálóba hullott (14-13).

A Ferencváros több lövést rontott, a montenegróiaknak viszont kevesebb kísérletük volt. A házigazdák a 42. percben vezettek először három találattal, ezzel eldöntötték a párharcot, ennek ellenére a vendégek a továbbiakban is küzdöttek, de egyre fáradtabbnak tűntek és egyre többet hibáztak. A legnagyobb különbség a legvégén alakult ki, így a magyar együttes a vártnál is magabiztosabban jutott tovább.

Alicia Stolle, Angela Malestein öt-öt, Klujber Katrin négy góllal, Bíró Blanka három, Janurik Kinga hét védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Ivona Pavicevic hét, Milena Raicevic hat alkalommal talált be, Armelle Attingré 13 lövést védett.

KISFALUDY Anett
Kisfaludy Anett, a Ferencváros játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az 1. forduló FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducnost Podgorica visszavágó mérkőzésén az Érd Arénában 2023. március 25-én
Fotós: Mónus Márton / Forrás: MTI

A két csapat 17. egymás elleni tétmeccsén öt montenegrói siker és egy döntetlen mellett 11. alkalommal győzött a Ferencváros.

Nagyon speciális párharc volt minden szempontból. Nagyon speciális harcmodor a Buducnosté, amihez nagyon komolyan kell tudni alkalmazkodni. Ez nem teszi lehetővé, hogy azt a játékot játsszuk, amit szeretnénk, ez leginkább támadásban volt érzékelhető

– nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője.

Hozzátette, védekezésükben voltak nagyon jó periódusaik, amelyek eldöntötték mindkét mérkőzést.

Hangsúlyozta: tudta, hogy most is nagyon meg fognak szenvedni a továbbjutásért, de a kilencgólos különbséget megnyugtatónak és magabiztosnak tartja.

Tudunk ennél jobban és nagyobb sebességgel is játszani, a Buducnost érdeme, hogy ezen a két mérkőzésen ez nem sikerült

– vélekedett Elek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!