Elkezdte a felkészülést

2024.01.05. 08:01

A Honvéd elnöke szerint Milákon múlik az olimpiai szereplése

„Vízben még nem volt, de szárazföldi edzésekre, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi” – nyilatkozta aMagyar Nemzet cikke szerint a Sportrádió Sportreggel című műsorában Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke a klub olimpiai bajnok úszójáról, Milák Kristófról.

MW

A nyári olimpiára készül Milák Kristóf

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Milák Kristóf tavaly kihagyta a fukuokai vizes-világbajnokságot, majd a 23 éves úszó a hírek szerint teljesen abbahagyta az edzéseket is, és sokáig eltűnt a nyilvánosság elől, emlékeztet a Magyar Nemzet. A közösségi médiában szilveszter estéjén felbukkant, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakossal együtt pózolt egy fényképen. A Sportrádióban a klubja ügyvezető elnöke, az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István osztotta meg a legfrissebb híreket Milákról.

Annyit tudok mondani, hogy már edz. Vízben még nem volt, de szárazföldi edzésekre, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi. Az, hogy ott lesz-e az olimpián és ott hogy szerepel, csak rajta múlik. Az biztos, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy ő ott tudjon lenni és jól is tudjon szerepelni. De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása

 – idézi az Origó Gergely Istvánt, aki leszögezte, hogy a Budapesti Honvéd végig támogatja az olimpiai bajnok úszót.

Az ügyvezető elnök hozzátette, a kihagyással Milák riválisai a pillangószámokban minden bizonnyal felbátorodnak és nagyobb önbizalommal állnak majd rajtkőre vele szemben, de a magyar úszó szerinte ezen – ha akar – felül tud emelkedni.

Gergely István: Ez Milák Kristóf élete 

Mostanság is szoktunk beszélni. Őszintén szólva nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában […], akkor miért nem tesz érte. Sokan szenvednek-küzdenek azért, hogy legalább egy kvótát megszerezzenek az olimpiára, de neki más a sikernek az íze, talán nem annyira fogta meg őt, mint engem vagy más olimpiai bajnokokat

 – nyilatkozta Gergely István, aki hozzátette, 

ezért nem hibáztathatjuk, mert ez az ő élete. Mindennek van valami következménye, hogy ebből siker vagy kudarc lesz, azt neki kell viselnie és nem másnak.

Gergely István a műsorban azt mondta, ügyvezető elnökként és barátként is érez felelősséget Milák Kristóffal kapcsolatban, majd kiemelte, nem összehasonlítható az élsportolók élete a hétköznapi munkavállalókéval.

Lehet hasonlítgatni a különböző munkaszerződéseket, de egy sportolónak teljesen más a munkaszerződése és a feltételei, mint egy olyan embernek, aki reggel nyolctól délután négyig, vagy akármilyen konkrét műszakban dolgozik. Itt azért nincsenek hétvégék, ünnepnapok, betegségek, szabadnapok. Itt vagy úszás van, vagy éppen pihenő, de az is azért, hogy utána az úszás jobban menjen.

– fejtette ki a sportvezető. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában