Labdarúgó NB I

2024.04.27. 20:39

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: dvtk.eu

A lila-fehérek pontszerzésükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, a kieső helyen álló Kisvárda immár csak az Újpestet előzheti meg. 

OTP Bank Liga, 30. forduló: 

Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 0-0 

Miskolc, 5412 néző, v.: Karakó 

sárga lap: Stephen (49.), Pozeg Vancas (91.), illetve Helmich (40.), Szűcs (70.), Májer (80.) 

Diósgyőri VTK: 

Ogyincov - Bokros (Ferencsik, 83.), Csorbadzsijszkij, Szatmári, Stephen - Klimovics (Fekete, 75.), Vallejo, Pozeg Vancas - Bényei (Holdampf, 75.), Edomwonyi (Szabó L., 60.), Franchu (Pernambuco, 60.) 

Kecskeméti TE: 

Varga B. - Szűcs, Belényesi, Szabó A. - Májer (Iyinbor, 85.), Vágó, Helmich (Nikitscher, a szünetben), Zeke - Banó-Szabó (Zsótér, 67.), Lukács (Pálinkás, 71.), Horváth K. 

I. félidő:

A mérkőzés elején bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a vendégek futballoztak veszélyesebben, Ogyincovnak védenie is kellett Lukács próbálkozásánál, míg Májer lövése nem sokkal kerülte el a diósgyőri kaput.

 Negyedóra eltelte után főként a két büntetőterület között folyt a játék, a csapatok szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. 

A szünet előtti periódusban a piros-fehérek valamelyest nyomást tudtak gyakorolni a kecskeméti védelemre, de gólhelyzetet így sem alakítottak ki. 

II. félidő:

A második félidő kisebb kecskeméti helyzettel indult, ezt leszámítva viszont csendesen csordogált a mérkőzés, még annyi izgalom sem volt, mint az első játékrészben. 

A támadások befejezését nagyban akadályozta, hogy rengeteg technikai hiba tarkította a meccset.

 A felek semmiféle kockázatot nem vállaltak, így jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, amit az mutat a legjobban, hogy a hatodik után a 74. percben volt legközelebb kaput eltaláló lövés, de az sem tette igazán próbára Ogyincovot. 

A négyperces hosszabbításban több futballt láthatott a publikum, mint az előtte lévő kilencven percben, ugyanis mindkét gárdának több lehetősége is volt a győztes gól megszerzésére, azonban a lehetőségek kimaradtak, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában