Celebfigyelő

2023.12.07. 15:03

Csákányi Eszter az elhunyt Psota Irén sáljait hordja

Csákányi Eszter Kossuth és Jászai Mari- díjas színésznő a 2016-ban elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari díjas művész ereklyéit őrzi. Abaházi Csaba szekszárdi származású rádiósnak bevallotta: Psota sáljait felveszi és hordja.

Brunner Mónika

Abaházi Csaba a Retró rádióban készített interjút Csákányi Eszter érdemes művésszel, aki elhunyt kolléganője, Psota Irén relikviáit őrzi, például a sapkáját, a napszemüvegét, a sáljait. 

Csákányi Eszter Abaházi Csabának árulta el, hogy hordja Psota Irén sáljait (fotó: Facebook)

– A sáljait azért néha hordom, nagyon speciális sáljai voltak – vallotta be Abaházi Csabának a művésznő. Elmesélte, hogy Psota Irénnel, bármilyen meglepő is, nem ismerték egymást, egyszer találkoztak életükben. Csákányi Eszter rajongott Psota Irénért, tisztelte, őt tartja az egyik példaképének. Psota halála után a rokonságát kérdezte, megvehetné-e az elhunyt művésznő holmijait. Sok Psota relikviát őriz. Nem akarta, hogy Psota Irén csodálatos gardróbja végül elvesszen, jó esetben beadják a Madách színházba vagy raktárba kerüljön. 

– Imádtam a stílusát, imádtam a bolondságát, nagyon zseniálisan öltözött, rettentően bátran, vagányul – mondta Abaházi Csabának, hozzátéve, hogy édesapja Csákányi László érdemes művész összes ruháját például a Katona József Színháznak adta, ahol azóta is jelmezként használják őket. Sokszor gondolkozik azon is, hogy a saját halála után a ruhái például hova kerülnek majd. 

A beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!