Celebfigyelő

2023.12.20. 15:11

Rubold Ödön is gyászolva tölti az ünnepeket

"Dózsa Laci... Tucika..." – így siratja az elhunyt Dózsa László színészt Facebook oldalán a szekszárdi származású Rubold Ödön, a Nemzeti Színház művésze. Az Újpest Színház korábbi művészeti vezetőjét - főrendezőjét, aki Budapest díszpolgára is volt, nyolcvanegy éves korában ragadta el a halál.

Brunner Mónika
Rubold Ödön, a Nemzeti Színház művésze
Forrás: Facebook 

Rubold Ödön Szekszárdon született Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színművész a Facebook oldalán siratja az elhunyt Dózsa László színészt, az Újpest Színház korábbi művészeti vezetőjét- főrendezőjét.

Ezt a fotót tette ki az elhunyt Dózsa Lászlóról Rubold Ödön
Forrás: Facebook 

Egy fekete-fehér portrét tett ki elhunyt kollégájáról, amelyhez három fekete szívet, három sírós jelet és egy rövid szöveget írt: "Dózsa Laci... Tucika..."

Szerepelt a Linda filmsorozatban

A Világgazdaság beszámolt róla, hogy Dózsa László gyerekkorát artista édesanyja miatt a népligeti Műszínkör komédiás telepén töltő művész 1963-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a debreceni Csokonai Nemzeti Színház (1967–1970), a Madách Színház (1970–1980, 1991–), a Népszínház (1980–1983), illetve a Nemzeti Színház (1983–1991) társulatát erősítette.

A színház mellett számos mozi- és tévéfilmben is feltűnt, köztük Sára Sándor 80 huszárjában (1978), a Lindában (1986), illetve a Kisvárosban (1998), de szinkronszínészként is igen aktív volt: a szinkronadatbázis szerint pályája során háromszázkilencvenegy karakter hangját adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!