egészséges életmód

2018.09.23. 11:30

Jó célért futottak gyerekek és felnőttek

Jótékonysági futást rendezett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola a Gyermekekért Alapítvány javára.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Futottak kicsik és nagyok, volt, aki sétált, más babakocsit tolva teljesítette egy adott futam távját az időnként feltámadó szél dacára is. Minden résztvevő kis emléket, egy laminált, nyakba akasztható érmet kapott. Összesen egyébként úgy kétszázhatvanan vállalkoztak mozgásra a jó cél érdekében. Ez pedig, lévén, hogy ez volt az első ilyen alkalom az iskola életében, nem akármilyen teljesítmény.

Mint azt Kovács Ferenc tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, a regisztrációs díjból befolyt összeget az iskola Gyermekekért Alapítványa kapja. A szervezet eddig jobbára az alapítványi bálon jutott bevételhez, amellyel céljait, így például az egészséges életmódra nevelést, illetve a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek támogatását valósította meg. A jótékonysági futás ötlete Zircher Zitáé, az alapítvány kuratóriumának elnökéé, a pénz pedig nem célzottan egy valamire gyűlt.

A tagintézmény-vezető és az elnök egyfelől tudta, hogy sokan szeretnek futni ismeretségi körükben, illetve cél volt, hogy ezzel a rendezvénnyel is az egészséges életmód elsajátítására ösztönözzék az iskolásokat. Kovács Ferenc elmondta, köztudott, hogy a mai fiatalok közül többen vannak, akik nem mozognak eleget, és a mozgásszegény életmódból eredő megbetegedések száma nő. A futást lényegében kellemes hangulatú családi nappá bővítették azzal, hogy biciklis bemutatót is szerveztek, lehetett csocsózni, egy hatalmas trambulinon és légvárban ugrálni. Ingyen járt a gyümölcs, a szőlőcukor és a víz a résztvevőknek.

Kitelepült az Egészségfejlesztési Iroda, munkatársai testtömeg indexet, testzsírt, vércukorszintet mértek. Volt, akinél úgy tűnt, hogy állandósulni látszik magas vérnyomása, neki azt tanácsolták, forduljon orvoshoz. Egy kislány apró horzsolását is ellátták az egészségügyi dolgozók. A jótékonysági futást támogatta a rendőrség, hiszen a helyszínt ők biztosították. A tűzoltók a rajt-cél kapu felállításában is segédkeztek, a mentősök pedig életmentő bemutatót tartottak az érdeklődőknek. A rendezvény várakozáson felül jól sikerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában