időjárás

2018.09.05. 18:10

Kellemes nyárutó van kilátásban

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Még sokfelé látszanak az elmúlt napok esős, viharos időjárásának nyomai. Több helyen dolgoznak a letört faágak, levelek eltakarításán, a pocsolyákat azonban csak a száraz idő tünteti majd el. Addig is a gyalogosok és a kerékpárosok választhatnak: átgázolnak a tócsákon, vagy inkább kerülgetik azokat, megóvva a lábbelijüket. Az Országos Meteorológia Szolgálat közlése szerint a csapadék mennyisége néhol meghaladta az 50 millimétert.

Előrejelezésük alapján holnaptól a napsütés mellett kezdetben kevés, majd a következő napokban egyre több gomolyfelhő képződik. A Dunántúlon napról napra növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, vasárnap már másutt is szórványosan valószínű az előfordulásuk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között várható. A jövő héttől ismét szárazabb időjárásra, 26-29 fok közötti hőmérsékletre, kellemes nyárutóra lehet számítani, és így a pocsolyák is eltűnhetnek a következő nagy esőzésig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában