terjesztőink

2019.02.07. 14:00

Négykor kezdi munkáját Szedres kézbesítője

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A Tolnai Népújság negyedszázada létező, saját terjesztői hálózatának százharminc kézbesítője száztizenötmillió Népújságot kézbesített, a szállító járművek tizenhárom millió kilométert tettek meg.

Immár tizennyolc éve viszi a lapot a szedresi előfizetőknek. A velük való jó kapcsolat kialakítása a kezdetek óta alapelv a nemrég kiadói elismerésben részesülő Fritz Péter számára.

– Amikor beszedem az előfizetői díjat, nemcsak elveszem a pénzt és már megyek is tovább, mintha ott sem lettem volna – engedett betekintést munkájába. – Ilyenkor mindig igyekszem alkalmat találni arra, hogy szót váltsunk egymással. Nemcsak az időjárásról, hogylétünkről, hanem az újságról is. Ez így persze nagyon egyszerűen hangzik, de ismeretes, hogy ahány ember, annyiféle. Gyakran érzékelem a feszültséget is, de jó szóval megérthetjük egymást.

Fritz Péter, tekintettel Szedres területére és az előfizetők létszámára, megengedheti magának, hogy néhány kollégájával ellentétben ne két órával éjfél után, hanem „csak” hajnali négykor induljon útba az újságokkal. A kihordással általában reggel hét órára végez, és már mehet is haza.

– Több olyan ügyfelet is ismerek, aki gyakorlatilag a Népújsággal együtt ébred – folytatta a szedresi kézbesítő. – Vannak, akik már kora reggel ott állnak a kertkapuban, mert tudják, hogy általában ilyenkor érkezem. Egyikük egyszer azzal fogadott, hogy miután nagy szüksége van minden fillérre, lemondja a lapot. Így is tett. Azután a következő hónapban ő szólt nekem: ismét előfizet, mert annyira hiányzik neki, az élete részévé vált a reggeli találkozás a lappal.

– A kézbesítői munkának, mint minden más munkának, megvan a jó és kevésbé jó oldala – adott jellemzést Fritz Péter. – De én is úgy vagyok vele, mint az említett előfizető, aki végül is nem tudott meglenni a lap nélkül. Azt hadd tegyem hozzá, hogy az elmúlt tizennyolc évben nem volt olyan munkanap, melyről hiányoznom kellett volna például betegség miatt. Lekopogom, a röpködő mínuszok sem tudtak gyengélkedésre kényszeríteni. Egészség legyen, az a lényeg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában