jelmezes mulatság

2020.02.20. 18:37

Farsangoltak a kicsik a Gyakorlóoviban

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorlóóvodájának hat csoportjából három ma tartotta meg zártkörű farsangi bálját. Az intézményben a mulatságot, a néphagyományokhoz kapcsolódóan, minden évben megrendezik.

– Mi a Gyakorlóóvoda hármas csoportja vagyunk. A gyerekek reggel a szüleikkel érkeztek, akik az oviban beöltöztették gyermekeiket a farsangi jelmezekbe, és csak addig maradtak, amíg néhány fotót készítettek róluk. Az ovisok létszáma húsz fő, de a betegségek miatt csak tizenhatan tudtak eljönni a farsangra. Nem szoktunk versenyt hirdetni a jelmezek között, de mindenki bemutatkozhatott, elmondhatta, hogy minek öltözött. Megtapsoltuk a gyerekeket, mi mindenkinek örülünk – mondta lapunknak Tóth Andrea Liliana német nyelvi és német nemzetiségi óvodapedagógus.

A gyerekek aranyosak voltak a jelmezeikben, és mint kiderült, ügyességi játékokat is játszhattak a bálon. A szüleik rengeteg üdítőt és sütit hoztak a farsangra. Összességében elmondható, hogy a résztvevők egy hangulatos, délelőttöt tölthettek el együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában