faültetés Szekszárdon

2020.05.12. 09:30

Madarakat tápláló cserjéket ültettek két utca lakói

Budavári Kata

A Szabó Dezső és Béri Balogh Ádám utcai lakók összefogásával szépül meg idén ez a Szabó Dezső utcai terület. A madaraknak eleséget biztosító cserjéket ültetünk, melyre a pénzt a közösség tagjai adták össze. A madarak és fák napján 2020.május 10.én 16:00-órakkor ültetjük el a cserjéket. Köszönöm Katz Zoltánné Meszlényi Erikának Szekszárd város főkertészének és munkatársainak gyors és szakértő munkáját. A tegnapi nap megérkeztek a gyönyörű somok, amit a szomszédjaim kertészetből hoztak. Ma kiszállításra kerültek a városi kertészetben nevelt növényeink. Erika kijelölte a helyet a cserjéknek a zöldbrigád ma ki is fúrta az ültetőgödröket. Vigyázzuk és építsük környezetünket. Szívesen várunk mindenkit egy sétára. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A madarak és fák napja alkalmából ültettek cserjéket vasárnap Szekszárdon a Szabó Dezső és Béri Balogh Ádám utcai lakók és kutyás közösség.

A főszervezőtől, Molnár Angélától megtudtuk, hogy Katz Zoltánnétól, a városi főkertésztől és munkatársaitól gyors és szakszerű segítséget kaptak a Szabó Dezső utca szépítéséhez. Például a növények helyét a főkertész jelölte ki, és a zöldbrigád fúrta ki az ültetőgödröket. A városi kertészettől húsz tűztövist szerzett be a lakóközösség, emellett további hat aranylevelű som díszíti ezután ezt a területet. A cél viszont nem csupán a gyönyörködtetés, hiszen – mint azt Molnár Angéla elmondta – kifejezetten olyan cserjéket választottak, amelyek amellett, hogy szépek, eleséget is biztosítanak a madaraknak.

Szorgos lakók ültették a növényeket (Fotó: Makovics Kornél)

A bokrok árát a környéken lakók adták össze, akik mint kiderült, a hagyományoknak megfelelően vállalták, hogy ápolják a lakóhelyük környezetét. A főszervező azt mondta, szeretnék ha nemcsak a tiltakozás hangja szállna a Szabó Dezső utcából, és egyúttal felhívják a figyelmet arra, milyen fontosak a zöld felületek, növények a városban.

Borítókép: A városi főkertész jelölte ki a növények helyét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában