segítség a bajban

2020.05.09. 09:30

Tonnányi adomány érkezett az egyedülálló szülős családoknak

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ellátják adományokkal a szekszárdi Egyedülálló Szülők Klubjának tagjait, segítségre váró, egyedülálló gyermekes édesanyákat, édesapákat.

– Több szekszárdi csoport fogott össze, hogy segítsen. Családoktól, anyukáktól, apukáktól kaptunk tartós élelmiszert, biciklit, társasjátékot, könyveket, ruhaneműket, mindent, ami a gyerekekről szól. Két napon át más sem csináltunk, csak pakoltunk, majd tonnaszám vittük az egyedülálló szülőknek a felajánlásokat Faddra, Szedresbe, Gerjenbe, Paksra, Tolnára és Szekszárdra – mondta lapunknak Mármarosi Melinda, a klub vezetője.

A szülők hálásak, a gyerekek borzasztóan örülnek. Az adományok minőségiek, ami különösen jólesik mindenki számára. És ez még nem minden, újabb gyűjtést szerveznek a számukra. Egy külön adományozónak köszönhetően pedig egy édesanya két kicsi gyerekével saját lakásba tud költözni a szülői házból: egy majdnem új mosógépet, mikrohullámú sütőt is kapott.

Mint Mármarosi Melinda elmondta, a budapesti központjuk is sok mindenben segít, online támogatást nyújtanak, van lehetőség a gyerekekkel való tanulásra, korrepetálásra, ingyenes jogsegélyszolgálat és pszichológusi tanácsadás is a rendelkezésre áll. Ugyanakkor a szervezetnél folyamatosan lehet jelentkezni tartósélelmiszer-adományokra.

Minden segítség még inkább összekovácsolta az egyedülálló szülőket, sőt egyre többen mernek csatlakozni hozzájuk. Sokan kezdték úgy érezni, hogy jó valahová tartozni. Mindannyian várják, hogy vége legyen a járványveszélynek. A támogatóiknak pedig egy nagy piknikkel vagy bográcspartival szeretnék megköszönni a segítségüket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában