Alta Ripa halászléfőző verseny

2020.07.26. 20:00

A Dunánál áldoztak a szent lé oltárán

Újra bizonyították a tolnaiak, hogy mit is jelent számukra a halászlé. Négy napon át Domboriban, a Dunánál – esőben, sárban is – áldoztak a szent étel oltárán.

Steinbach Zsolt

A dolog komolyságát jelzi, hogy immár harminchárom éve, a Magdolna naphoz legközelebbi hétvégén tisztelegnek a Tolnán is tradicionálisnak számító étel előtt. Ilyen régóta tartják meg a civil rendezésű Alta Ripa halászléfőző versenyt Domboriban. A félig nomád körülmények között zajló esemény az évek során négynapos – csütörtöktől vasárnapig tartó – gasztronómiai seregszemlévé vált, ahol persze nem kizárólag halételek kerülnek a tányérokba. A rendezvény fénypontja viszont máig az eredeti alapprogram, a szombati halászléfőző verseny.

Idén is így volt, azzal együtt, hogy a járvány miatt egy ideig bizonytalan volt: egyáltalán meg lehet-e tartani a rendezvényt. Végül minden feltétel adott lett ahhoz, hogy a járványügyi szabályokat is betartva le lehessen bonyolítani az eseményt. Legfeljebb a viharos időjárás jelenthetett volna veszélyt. Ám a keménymagot sem vihar, sem sár nem tudta eltántorítani a részvételtől, nagyon sokan sátrazva, vállalva a négy napos sütés-főzés-evés-ivás-bulizás okozta megpróbáltatásokat, végig hősiesen kitartottak.

Ezzel együtt idén a szokásosnál valamivel kevesebben érkeztek az élő Duna-partjára – tájékoztatott a rendezvényt szervező Tóth Gábor, Tóth Balázs, Koncz Tamás alkotta csapat utóbbi tagja. Az idei főzőversenyre huszonegy csapat nevezett, elsősorban ponty, illetve vegyes halászlével.

A Schvébl János, Bucher János, Puskás János, Wolf Kinga, Miklós Csaba alkotta zsűri több esetben holtversenyt állapított meg. Így az első helyen is, ahol a Féhr Zente, illetve a Pfundtner-Kapfinger nevű csapatok végeztek. Második lett a Maty-Böj fémjelezte társaság, harmadik, szintén holtversenyben, Molnár Olivér és a Dögös csajok gárdája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában