Húsvét

2022.04.13. 09:30

Ünnepre hangolódtak a gyerekek a múzeumban

Különleges húsvéti népszokásokhoz kapcsolódó programokat szervezett a Völgységi Múzeum kedd délután.

Farkas E.

Húsvétra készülődtek a gyerekek a Völgységi Múzeum foglalkozásán. (Fotó: Makovics K.)

Kézműves foglalkozást tartott Bareith Istvánné tojásíró, akinek jelenleg is meg lehet tekinteni hagyományos magyar tojásírás technikával készült műveit egy online kiállítás keretében a Solymár Imre Városi Könyvtár közösségi oldalán. A népművész segítségével a résztvevő gyerekek húsvéti ajándékokat készítettek, valamint kipróbálhatták a tojásírást is. 

Ezt követően a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum tulajdonosa, dr. Nienhaus Rózsa tartotta meg előadását a feliratos hímes tojásokról. Az előadásból kiderült, hogy az egyedülálló gyűjtemény több mint ötezer tojásból áll, amiből háromezer látható is a múzeumban. 

– Olyan szakmai és gyermekprogramokat szeretnénk tartani ebben az évben, amelyekkel közösségi térélményt varázsolhatunk a múzeumba. A mai napon a húsvét volt a főtéma, de hamarosan a Föld napja alkalmából is szeretnénk programokat szervezni – tájékoztatta lapunkat J. Stefán Klára, muzeológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában