Fotókiállítás

2022.08.28. 18:10

A természet szeretete a jóra való törekvés

A Mi világunk címmel nyílt fotókiállítás szombaton a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában. A képeket a dunaújvárosi Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjai készítették.

M. I.

Dr. Almási István, az egyesület elnöke (balról) és Csontos Péter, a Gemenc Zrt. munkatársa mondott köszöntőt (Fotó: Makovics Kornél)

A megnyitón köszöntőt mondott dr. Almási István, az egyesület elnöke, aki elmondta, olyan világban élünk jelenleg, amikor a járványok, a hatalmas méretű aszály, a gazdasági válság, a szomszéd országban folyó háború miatt nem könnyű az életünk. Ebben a sok gondban jelent kapaszkodót, jóra való törekvést a természet szépségének a megjelenítése. Ez a kiállítás erről szól. 

Tizenkét fotós – mindnyájan a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjai – a lakóhelyének környezetét mutatta be. Van aki a vadakat, van aki a madarakat, van aki a tágabb környezetet tartotta fontosnak megjeleníteni. Dr. Almási István elmondta, viszonylag kis csapat az egyesületük, mindössze húsz főből áll, tagjaik többsége viszont aktívan készíti a képeit.

A pörbölyi kiállításon dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Klép Sándor, Kovács Sándor, Krizák István, Oszkó Ferenc, Szilágyi András és nem utolsó sorban dr. Almási István fotói láthatóak egészen október végéig, majd ezt követően a képek Dunaújvárosba kerülnek, ahol állandó kiállításuk van a természet szerelmeseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában