Tv-ajánló szerdára

2022.11.16. 06:00

Az ügyfél

B. M.

Az ügyfél című film egy 1994-es amerikai thriller, Joel Schumacher rendezésében, a főszerepekben Susan Sarandon, Tommy Lee Jones és az akkor még gyerekszínész Brad Renfro látható. A mozi John Grisham 1993-as regényén alapul. A történet szerint a tizenegy éves Mark öccsével az otthonuk közelében lévő erdőben cigarettázik titokban, amikor találkoznak W. Jerome Clifford maffiaügyvéddel. Elmondja a gyerekeknek, hogy öngyilkos lesz, nehogy meg­gyilkolja a hírhedt maffiakirály, Johnny Sulari unokaöccse. A kisfiú Mark öccse katatóniás állapotba kerül, miután ő is szemtanúja az öngyilkosságnak. A hatóságok pedig rájönnek, hogy Clifford valószínűleg elmondta Marknak, hol van eltemetve egy Muldano által meggyilkolt louisianai szenátor... 

A Markot alakító Brad Renfro az Ügyfél című filmben debütált, amikor a filmet bemutatták tizenkét éves volt. Néhány évvel később, 1998-ban letartóztatták kokain és marihuána birtoklása miatt. Ezután sorra következtek a hasonló esetek, kiskorúként alkoholfogyasztás, ittas vezetés, jachtlopás, heroinfogyasztás. 

Eközben a karrierje mégis ívelt felfelé, kitűnű filmekben kapott szerepet. Színész volt, a haláláig forgatott, amely 2008-ban következett be herointúladagolás miatt. Huszonöt éves volt.

Az ügyfél, amerikai krimi, Cinemax, szerda 10:10 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában