Szent Rita Katolikus Óvoda

2022.12.21. 18:45

Betlehemes műsorral, versekkel és énekekkel hangolódtak a karácsonyra

Meghitt karácsonyi programmal készültek a közelgő ünnepre a Szent Rita Katolikus Óvodába járó apróságok és nevelőik az intézmény tornatermében kedden délelőtt.

Ábrahám-Gazsó Rita

Megható előadást nyújtottak a Szent Rita óvodásai

Fotó: Mártonfai Dénes

A hagyományosan minden évben megrendezett karácsonyi ünnepség a nagycsoportosok betlehemi műsorával indult, amelyet a kisebbeknek adtak elő. A Józsefnek, Máriának, három királyoknak, angyaloknak vagy pásztoroknak beöltözött kicsik énekeit Anna óvó néni kísérte gitáron. A betlehemi történet után a kicsik és középsősök műsora következett, akik ünnepi énekekkel, versekkel idézték meg a karácsonyi hangulatot.

Mire véget ért a műsor, az „angyalkák" feldíszítették a karácsonyfát, és a fenyő alá rendezték az ajándékokat, amelyet örömmel fedeztek fel a gyerekek. Mint minden évben, idén is különböző játékokkal, babákkal, autókkal, társasjátékokkal, legóval gazdagodtak a csoportszobák. A gyerekek önfeledt közös játékkal zárták a programot. A karácsonyi ünnepségen az óvónénik átadták a kicsiknek készített ajándékaikat, de az ünnep előtti napokban maguk a gyerekek is szorgalmasan alkottak: az elkészült apróságokkal a szüleiket ajándékozzák meg.

Betlehemi jelenettel is készültek a kicsik (Fotó: Mártonfai Dénes)

Szintén hagyomány, hogy adventben az óvodások "jócselekedeteket gyűjtenek", vagyis igyekeznek minél több jót tenni, amelyért aztán egy-egy kis csillagot kapnak az óvónéniktől. Ezeket a csillagokat a szentesti misén a belvárosi templom fenyőfájának ágaira akasztják majd fel – tudtuk meg Bognár Cecil Róbertné tagintézmény vezetőtől. A gyerekek, mielőtt csütörtöktől a szokásosnál hosszabb időre téliszünetre vonulnak, a napokban viszik haza a Luca napon ültetett és eddig a csoportszobákban nevelgetett búzákat is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában