Vince-nap

2023.01.30. 14:30

Különleges boros versenyt rendeztek Dunaföldváron

Hagyományt teremtő boros eseményt, Vince-napi ünnepséget és izgalmas versenyt rendeztek Dunaföldváron a Rókus dombon és a Mélyútban január 22-én.

Balogh Tamás (Duol.hu)

– Csapatként dolgozva tudtuk megvalósítani ezt az eseményt, amire nagy szeretettel hívtuk meg a további négy dunaföldvári, szőlővel és borral foglalkozó szervezetet – nyilatkozta Gallai József rendező. A Dunaföldvári Öreghegyi Pincék Egyesülete elnöke elmondta, a délelőtt a versenyeké volt, délután kettőtől már a borkedvelő nagyközönségé lett a helyszín. Nyitott pincékben várták kóstolóra az érdeklődőket, zárásként pedig egy tábortűzre, ahol forralt borral és sült gesztenyével kínálták a vendégeket.

Gallai József (balról), a dunaföldvári verseny rendezője (Fotó: Balogh T.)

A főhadiszállás a Rókus pincében volt. Árvai László tulajdonos az egyesület tagjaival egy kis dunaföldvári boros történelmet csinált erre a napra: – Egy maradandó eseménysorozat első rendezvényét akartuk a borkedvelő és a pinceszerető emberek részére létrehozni. A mi versenyünket le is védettem, hiszen különlegességnek számít. Nálam kezdődött a rendezvény, és az első két feladat is. Ezután négy különböző helyszínre sétáltak el a versengő csapatok, majd az eredményhirdetésre és egy finom disznótoros ebéd elfogyasztására jöttek vissza hozzám – tette hozzá Árvai László.

A Vince-napi dunaföldvári boros eseményről a Duol.hu hírportál részletesen is beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában