Atomenergia

2023.01.30. 18:15

PamKutyával követhetjük a nukleáris hulladék útját

A népszerű youtuber páros, a PamKutya néven ismertté vált Osbáth fivérek ezúttal a Paksi Atomerőműtől Bátaapátiig követték a radioaktív hulladék útját.

TEOL

Forrás: YouTube

Osbáth Norbert és Osbáth Márk, vagyis PamKutya leginkább zeneparódiákat és saját számokat készít. A nem kevesebb mint 1.36 millió feliratkozóval rendelkező páros olyan ismert paródiákat tudhat magáénak, mint a Luis Fonsi féle Despacito, amely immár 40 millió (!) megtekintésnél jár.   

PamKutya egyéb témájú rövid filmeket is készít. Ilyen például a legnagyobb videómegosztóra néhány napja felkerült „Hová kerül Paksról a nukleáris hulladék?” című videó is, amelyben a kis és közepes sugárzású hulladékok, valamint a magas sugárzású elhasznált fűtőelemek elhelyezését követi nyomon. A videóban ezúttal csak Norbi szerepel (Márk a kamerát kezelte), vele leshetünk be az RHK bátaapáti tárolójába és Pakson, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójába is, miközben sok érdekességet is megtudhatunk a sugárzó hulladék biztonságos kezeléséről.

A videót az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a közösségi oldalán tette elérhetővé:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában