Jegyzet

2023.01.26. 12:28

Tehénmustra

Először rácsodálkoztam, majd megmosolyogtam azt a hírt, melyet nemrégiben tett közzé egy brit cég. Arról van szó, hogy egy brit vállalat a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazást indított tehenek számára.

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

A tenyésztők így egyszerűen kiválaszthatják az állományukba legjobban passzoló egyedeket, elég csak jobbra csúsztatniuk a tökéletes állat fényképét, és percek alatt megegyezhetnek az árról az eladóval. A gazda a döntést az egyed részletes adatai alapján hozhatja meg, a képek alatt ugyanis ott van az állat kora és lakhelye is. 

A „társkereső” használatakor a gazdálkodónak megkell adnia, hogy tenyészbikát vagy  tehenet keresnek.  Ha megtörtént a pár kiválasztása, és ez mindkét gazda részéről elfogadásra került, akkor a vevőt egy olyan webhelyre irányítja a rendszer, ahol részletesebb információkat is megtudhat a kiválasztott tehénről, így ha a gazda elégedett a választásával, akkor megegyezhet az árról az eladóval. 

Az alkalmazás az Egyesült Királyság több mint 43 ezer gazdaságának állatait tartalmazza, ez pedig az itt található összes gazdaság közel egyharmadát lefedi. 

Legyinthetünk, hogy ez Angliában van, nem nálunk, de ma már tudjuk, csak – nem is olyan sok – idő kérdése, hogy az újdonság mikor jut el hozzánk.  Mindenesetre reménykeltő, hogy ma már azt is figyelembe veszik, hogy egy tehénnek melyik bika lenne az ideális párja. 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában