Mai névnaposaink

2023.02.14. 11:15

Boldog névnapot Bálint, Valentin nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

TEOL

Köszöntse fel névnapos ismerőseit!

Forrás: Shutterstock

Február tizennegyedikén Valentin, Bálint nevűek ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Jozefa, Konrád, Kürt, Metód, Valentina, Brúnó, Cirill nevű ismerőseiket is.

Valentin eredete: latin eredetű; jelentése: erős, egészséges. Valentin jelentése: A Valentin név gyors gondolkozású, okos, találékony személyiség kialakulását támogatja. Mielőtt elfogadna egy ötletet, próbára teszi. Mivel gyorsan tanul, kicsit türelmetlen azokkal, akik lassabbak. Sokszor ez a türelmetlenség tudálékos színben tünteti föl, ezért sokan nem kedvelik. Bár nagyon intelligens és nagytudású, mégis időnként nehezére esik a közvetlenség és a verbális önkifejezés. Vágyik a megértésre, a szeretetre, barátságra, de viselkedése a legtöbbeket elriasztja.

Bálint eredete: latin eredetű; jelentése: erős, egészséges. Bálint jelentése: A Bálint név gyakorlatias, szorgalmas, rendszerekben gondolkozó személyiség kialakulását támogatja. Reál beállítottságú, kissé kételkedve vizsgálja az életet. Céljai eléréséért következetesen, önállóan, türelmesen és kitartóan képes dolgozni. Saját ötleteit, elképzeléseit annyira kedveli, hogy mások véleményére nem is kíváncsi, ezt sokan barátságtalanságnak élik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában