Kutatóűrhajós program

2023.03.08. 11:56

Pécsi orvos lehet a következő magyar űrhajós

Dr. Schlégl Ádám egyetemi tanársegédet, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinika szakorvosát is beválasztották Magyarország újonnan felállított hivatásos űrhajósállományába.

V, M.

Mint arról már olvashattak portálunkon, bejelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy egy orvossal és három mérnökkel kezdi meg a kétéves kiképzését Magyarország újonnan felállított hivatásos űrhajósállománya. A kutatóűrhajós program keddi sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozták a négy jelölt személyét is

Bemutatták Magyarország hivatásos űrhajós állományát. Fotós: KKM

Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám (a képen balra) és Szakály András alkotják azt a magot, akik közül egyvalaki csaknem egy hónapos tudományos küldetésen vesz majd részt a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. 

A négy jelölt egyike, dr. Schlégl Ádám egyetemi tanársegéd, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinika  szakorvosa. Motivációi között az elvégzendő kísérleteket, az azokban rejlő tudományos potenciált, valamint a gyermekkorból hozott, máig kitartó kalandvágyat is megtalálni – nyilatkozta korábban dr. Schlégl Ádám a portálunknak. A teljes írást ide kattintva találja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában