Kerékpárral a világ körül, az úticél Anglia

2023.05.16. 16:30

Egy házaspár kalandos útja Kolumbiából indult két évvel ezelőtt

Kolumbiából indult útra kerékpárral két évvel ezelőtt egy házaspár, Ricardo és Natalia. Azóta úton vannak, bejárták Ázsiát, a Közel-Keletet, a Balkán-félszigetet és a héten öt napot Magyarországon töltöttek, ebből kettőt Szekszárdon.

Mauthner Ilona

Ricardo és Natalia két éve úton vannak, kerékpárral járják be a világot.

Fotó: Makovics Kornél

Vendéglátójuk Farkas Péter szekszárdi vállalkozó volt, aki elmondta, hétfőn este meghívták a házaspárt egy salsa órára, ahol rögtönzött bemutatót tartottak. Ricardo és Natalia elmondta, sosem jártak salsa órára Kolumbiában, így csak annyit tudtak előadni, ami a "vérükben" van. 

Ricardo informatikus, Natalia pedig a vendéglátásban dolgozott addig, amíg el nem határozták, hogy kerékpárral körbejárják a világot. Felpakoltak amit tudtak a biciklijükre, és nekivágtak a nagy kalandnak. Ott alszanak, ahol szívességből szállást kapnak, ha ez nem jönne össze, akkor sátraznak. Angolul és spanyolul kommunikálnak, sok jó, segítőkész emberrel találkoztak.

Ricardo elmondta, Anglia a célirány, a telet ott szeretnék tölteni, majd onnan visszamennének Törökországba, ahol terveik szerint letelepednének. Sok barátjuk él ott.

Új életet szeretnének kezdeni, gazdálkodással, zöldségtermesztéssel foglalkoznának. Természetközeli életet szeretnének élni. Az is Törökország mellett szól, hogy szerintük ott viszonylag olcsó az élet.

Natalia elmondta, a jövőbeni terveik szöges ellentétei mindannak, ahogy Kolumbiában éltek. Nyugalomra vágynak. Európában, de Ázsiában is sokkal biztonságosabb az élet, mint Latin-Amerikában. Mielőtt útra keltek, a vagyontárgyaikat értékesítették, így van megtakarításuk, amelyből újrakezdenék az életüket.

Szekszárdról a házaspár a Balaton felé veszi az irányt, majd Győr következik és Ausztria. A Szekszárdon töltött idő alatt az időjárás nem volt túl kegyes, szakadt az eső, így nem sokat láttak a környékből, inkább baráti beszélgetésekre fordították az időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában