Postabontás

2023.06.11. 14:09

Az öregek se öregként születtek! - jelenti ki olvasónk

Sajnos nem csak autóvezetőként tapasztalható, hogy az időseket lenézik, nem szívesen látják őket sofőrként az utakon.

TEOL

Fotó: Dapetrus

Nagyon sok élethelyzetben tapasztalhatjuk, mi idősek, hogy úgy kezelnek minket, mintha nem lennénk teljesen beszámíthatók.

Én például bottal járok - ez minden előítéletre rátesz még egy lapáttal, a tapasztalataim azt mutatják. Pedig csak azért használom a botot, mert biztonságot nyújt. Sokak számára viszont, úgy látom, ez azt az üzenetet hordozza, hogy mozgáskorlátozott öreg ember vagyok, aki örül, hogy még él. Pedig nem erről van szó. 

Hogy ezeknek az előítéleteknek mi lehet az oka, azt nem tudom. Azt viszont észrevettem, hogy nagyon sok esetben az idősek úgy jelennek meg híradásokban, vagy újságok fotóin, hogy gördülő járókeretet tolnak maguk előtt. Vagy banyatankot húznak, amit szintén nem értek, hogy miért kell az idős emberekkel azonosítani. A gurulós bőrönd miben más? Ha azzal mennék a piacra, máris fiatalnak számítanék?! 

Szeretném mindenkinek a figyelmét arra felhívni, hogy az öregek se voltak mindig öregek, mi se így születtünk. Tehát, ha valaki megéri ezt a kort, amit mi, szintén öreg lesz majd. És aki szerencsés, azzal ez bizony megtörténik. 

Mindebből a tanulság: semmi tolerancia, semmi empátia nincs sajnos manapság az emberekben. Mint mindig, természetesen most is tisztelet a kevés kivételnek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában