Köszöntés

2023.12.02. 07:45

Boldog névnapot kívánunk a Vivieneknek és a Melindáknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

December másodikán a Vivienek és a Melindák ünneplik névnapjukat, de ezen a napon köszönthetik még Bibiána, Gyenes, Viviána, Nónusz, Szilvána, Zoárd, Aurélia, Aranka, Aurél, Dénes, Szilvánusz nevű ismerőseiket is.

Vivien eredete: a Viviána angol változata. Vivien jelentése: A Vivien név nagyon lendületes személyiség kialakulását támogatja, aki erős vágyat érez arra, hogy valami világra szóló dolgot alkosson. Késztetést érez arra, hogy megvédje a gyengéket, és akiket igazságtalanság ér. Ugyanakkor nehezen teremti meg az anyagi hátteret ahhoz, hogy valóban megvalósítson valamit álmaiból. Helyzetét nyughatatlan természete is megnehezíti, ami nem engedi meg, hogy szisztematikusan induljon el egy adott cél felé. Többféle érzelmi reakciót is kivált másokból, akár mindenen át kitartó lojalitása, akár szélsőséges intoleranciája nyilvánul meg.

Melinda eredete: D'Ussieux francia író névalkotása. Melinda jelentése: A Melinda név viselőjében felébreszti a felelősség vállalása iránti vágyat. A név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki gyakorlatias gondolkozású, ezért olyan területen érdemes elhelyezkednie, ahol e tulajdonságának hasznát veheti, és ahol nagy összpontosításra, valamint minden részletre kiterjedő figyelemre van szükség. Ha valaminek nekilát, azt a legjobb tudása szerint teszi, és igyekszik mindig minden feladatát időben elvégezni. Akkor érzi magát biztonságban egy felelősségteljes pozícióban, ha a munkafázisok tisztázottak, és lépésről-lépésre átláthatók. Előfordul, hogy elvész a részletekben, amikor esetleg fontosabb lenne a folyamat egészére koncentrálnia. Nehezen viseli a váratlan helyzeteket, a változást.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában