Köszöntés

2024.03.03. 07:21

Isten éltessen, Kornélia!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk!

Forrás: Shutterstock

Fotó:

Március harmadikán a Kornéliák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel Alexandra, Apolka, Friderika, Frigyes, Gunda, Inez, Irma, Kámea, Kleon, Kornél, Kunigunda, Mirkó, Múzsa, Aszter, Kamilla, Oszkár, Ticiána, Mária nevű ismerőseiket is.

Kornélia eredete: latin eredetű; jelentése: somfa; szarv. Kornélia jelentése: Mivel a római névadásban kevés volt a női név, a legtöbb férfinévből lehetett nőit is képezni. Erre az egyik példa a Kornélia, ami a Cornelius férfinév latin eredetű női párja (Cornelia). Vannak, akik vitatják, hogy a név eredete a cornus (somfa) vagy a cornu (szarv) szó, mások szerint a Cornelus azon nevek közé tartozik, melyek kétségtelenül a latinból magyarázhatók, és a jelentése nem más, mint: somfából való (dárda). Megint mások szerint kürtöst jelent ez a név, és vélhetőleg a szarv (cornu) szó továbbgondolása.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában