Bőséges választék

2023.07.28. 14:17

Nyári hangulat a piacon, a dinnye most a sláger

Nyárias hangulat volt jellemző a szerdai szekszárdi piaci napon. Szinte minden zöldség és gyümölcs kapható volt, a boltokban kínáltaknál jobb áron.

Mauthner Ilona

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Választékból és vásárlóból is volt bőven annak ellenére, hogy csepergett az eső. Dinnyéből, paprikából, paradicsomból, zöldségekből, burgonyából, csemegekukoricából, vöröshagymából volt széles a kínálat. 

Talán dinnyéből vásároltak a legtöbben, ami így a kánikulában lehűtve igazán jól esik a fogyasztónak. A kilós ára már egyre olcsóbb, több helyen 320 forintot kértek a piros belűért, a sárgadinnye kicsit drágább volt, 450 forintot kellett fizetni érte. A gyümölcsök közül lehetett még választani szilvából, melynek kilóját 500 forintért adták, őszibarackból, melyért kilónként 750-900 forintot kértek.

A csemegeszőlő is újdonság volt, 1100-1400 forint közötti áron kínálták. A burgonya kilóját 340 forintért adták a termelők, a kereskedők drágábban árusították. A vöröshagyma ára is magas volt, 350 forintot kértek kilójáért. A kovászos uborkának van most a szezonja, sajnos az ehhez szükséges alapanyagok ára  – uborka, kapor – nem lett olcsóbb az elmúlt két héthez képest, az uborka kilóját 600 forint körül adták, egy csokor kaporért 200 forintot kértek.

Ugyancsak sokan vásároltak csemegekukoricát is, darabját 180-250 forintért. A kukoricákat azonban érdemes alaposan átnézni, ugyanis több a bogárrágta. Újdonság volt a füge, idén a szokásosnál hamarabb beérett a nagy meleg miatt, kilóját 900 forintért kínálták. Van, aki lekvárt, van, aki főleg a vad- és marhahús mellé szószt készít belőle, mondták a megkérdezett vásárlók.

A kelkáposzta, karfiol kilóját egységesen 550 forintért kínálták, a lecsónak való paprikát 600 forintért is meg lehetett venni. A cukkini és a tök ára egyre barátságosabb, kilóját 300 forintért kínálták. Sárgabarack már alig volt a kínálatban, viszont az egyik őstermelő idei készítésű baracklekvárt árult, a nagyobb üvegért (900 milliliteres) 2500 forintot kért. Volt erre is vásárló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!