Statisztika

2023.12.03. 16:00

Óriási különbségek vannak az ingatlanárakban

Pakson voltak a legdrágábbak a családi házak a múlt évben, háromszázkilencvenkilencezer forintért adták négyzetméterét, tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Gerjen a második háromszáznyolcvanhatezer forintos négyzetméterárral, végül Szekszárd futott be harmadikként: háromszázhuszonkétezer forint per négyzetméterével. A legolcsóbb Döbrököz.

Brunner Mónika

Tolna vármegyében Pakson a legdrágábbak a lakások, házak (Fotó: MW)

A Központi Statisztikai Hivatal részletes kimutatást tett közzé a 2015 és 2022-es év közötti évekre vonatkozó hazai lakásárakkal kapcsolatban, kitérve az adott évek folyamán eladott családi házak, a társasházi és lakótelepi panellakások átlagos négyzetméteráraira is. 

Tolna vármegyében a legdrágább eladott családi házak 2022-ben Pakson, aztán Gerjenben, majd Szekszárdon voltak találhatóak. A negyedik helyen Bonyhád végzett háromszázhuszonegyezer forintos négyzetméterárával, majd Dunaföldvár háromszázhétezer forint per négyzetméterrel. 

A többlakásos társasházak tekintetében már más a sorrend. A legdrágább jelzővel itt is Paks dicsekedhet a múlt évben ötszázhatvanháromezer forint per négyzetméterárral, a második Szekszárd háromszázhatvankétezer forint per négyzetméterrel, a harmadik pedig Bonyhád: itt az átlag négyzetméterár háromszázkilencezer forint. Aztán következik Tolna és Dombóvár, előbbi kétszázhetvenháromezer, utóbbi pedig kétszázötvenkétezer forinttal négyzetméterenként. 

A lakótelepi panelárakat szemlélve ismét csak Paks nyert négyszázhetvenhatezer forintos négyzetméterárával. Ezután következik Szekszárd háromszáznyolcvankilencezer, majd fej-fej mellett Dombóvár és Tolna háromszázharmincegyezer forintos négyzetméteráraival. Bonyhád a negyedik háromszázhuszonkétezer forintos, Bátaszék pedig az ötödik háromszáztizenegyezer forintos átlag négyzetméterárával. 

Ha nem választjuk külön a lakások milyenségét, akkor íme a lista a legdrágább elérhető házak összességétől a legolcsóbbakig Tolna vármegyében a múlt évben: Paks, Gerjen, Szekszárd, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Dombóvár, Györköny, Bátaszék, Őcsény, Kaposszekcső, Simontornya, Decs, Nagydorog, Gyönk, Szedres, Harc, Pincehely, Iregszemcse, Kölesd, Szakály, Kocsola, Hőgyész, Döbrököz.

A legolcsóbb lakások, családi házak Döbröközben találhatóak átlagosan negyvenkétezer forint négyzetméteráron a KSH 2022-es adatai szerint. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!