Dél-balatoni borvidék

2024.02.04. 10:57

Metszéshez sem találnak idénymunkást a borászok

Javában metszenek már a dél-balatoni borvidéken. Az időjárás kedvező hozzá, a vesszők erősek és egészségesek, a tavalyi csapadéknak köszönhetően jó minőségűek. Sokan géppel előmetszik az ültetvényt, idénymunkást ugyanis egyre nehezebb találni.

Teol.hu

Forrás: sonline.hu

– Kedvező az időjárás, a száraz és napsütéses hideg alkalmas a metszéshez, és az éjszakai fagy jót tesz a növénynek, kicsit visszafogja – mondta el Trunkó Ferenc borász, aki fiaival dolgozik ültetvényükön. Azt mondta, egyre nehezebb munkást találni a metszéshez a környéken. – Régen voltak brigádok, akik ültetvényről ültetvényre jártak, ma már a fiatalokat nem érdekli, az idősebb generáció meg abbahagyja már – mondta Trunkó Ferenc. A vesszők állapotára viszont nincs panasza. – Tavaly volt elég csapadék, erősek és egészségesek a vesszők – mutatta Trunkó Ferenc, aki úgy számol, hogy március elejére végeznek a metszésekkel.

A teljes cikket a Sonline.hu oldalon olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!