Pályázat

2024.04.06. 07:30

Agrártámogatásokra lehet a kérelmeket beadni

Nemcsak a földeken indul meg tavasszal a munka: ilyenkor nyílik meg az uniós agrártámogatási rendszeren alapuló egységes kérelmek benyújtási felülete a Magyar Államkincstárnál.

Mauthner Ilona

Aki megfelelő helyről tájékozódik, az évekre szóló előnyhöz juthat a támogatásoknak köszönhetően (Fotó: MW)

Néhány napon belül megnyílik az elektronikus benyújtó felületet, ahol a gazdálkodóknak június 10-ig lesz lehetőségük az egységes kérelmek feltöltésére.

Mivel a vállalások végrehajtása többnyire az év későbbi időszakára esik vagy hosszabb időtartamot ölel fel, az azokra járó támogatási előlegek kifizetése az utolsó negyedévben kezdődik meg, és a teljes kifizetés csak a következő év folyamán lesz esedékes. A gazdálkodási gyakorlatok költségeit viszont folyamatosan biztosítani kell az egész év során.

Érdemes pályázni, profi segítséggel

A beruházási és vidékfejlesztési intézkedések kerete – köszönhetően a 80 százalékos hazai társfinanszírozásnak – a korábbi uniós ciklusokhoz képest több mint duplájára nőtt, aminek közel 52 százalékát, mintegy 1500 milliárd forintot célzottan gazdaságfejlesztésre kell fordítania. Az igénybevételi feltételeket és a felhasználás részleteit tartalmazó pályázati felhívások menetrendjét a szaktárca tavaly ősszel publikálta, ennek megfelelően az elsők a napokban már meg is jelentek.

Egy szakmailag színvonalas, az új feltételeknek is megfelelő, sikeres pályázat előkészítéséhez érdemes minden lehetséges segítséget igénybe venni. Aki megfelelő helyről tájékozódik, illetve szakértőktől kér segítséget, évekre szóló előnyhöz juthat az elérhető támogatásoknak és az ezeket kiegészítő banki konstrukcióknak köszönhetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!