Helyi hírek

2017.05.16. 08:35

Programok a Közösségek Hetében

Címkék#Tengelic

Villámcsődülettel lepték meg a falu lakóit a szervezők.

Vida Tünde ([email protected])

(Mint arról már korábban beszámoltunk, egész éves programsorozattal ünneplik Tengelic névadó madarát. Most flashmobbal lepték meg a szervezők a község lakóit.)

Vigyázz a madárra, ha kertedbe repül – csendült fel a dal a tengelici faluház előtt tartott program során. Zenészek, énekesek, táncosok és más lelkes tengeliciek fogtak össze és lepték meg a falu lakóit rövidke alkalmi műsorral a Közösségek Hete országos program kapcsán. A faluház előtt sereglettek össze egy flashmobra, azaz villámcsődületre. [caption id="" align="alignleft" width="650"] A flashmob témája az Év madara volt, amely nem más, mint a tengelic (A szerző felvétele)
[/caption]

A Révész-Demjén-Presser trió nevéhez fűződő dalt – mint Pámer Ildikó művelődésszervező mondta – azért választották, mert az Év madara a Tengelic. A Közösségek Hetét a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár közösen hirdette meg hagyományteremtő szándékkal. 2017. május 8. és 14. között Tengelicen is több programot szerveztek ennek jegyében. Egyik alkalommal például a nyugdíjasokat várták lovaskocsis, kerékpáros kastélytúrára.

A faluházban működő felnőtt alkotóműhelybe látogatókat hívtak, a Totyogó klubban, ahova féléves kortól 3 éves korig várják rendszeresen a gyerekeket, Cseke Klári volt a vendég Süni zenével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!