Alisca Terra

2017.09.06. 15:30

Innovatív dolgokban szeretnének utat mutatni

Az Alisca Terra előadásokon mutatja be, hogy a másodnyersanyag nem vész el, csak átalakul.

Balázs László

Több évre visszamenő, jó szakmai kapcsolat van az Alisca Terra Nkft. és a Kolping Katolikus Szakképző Iskola között. A kapcsolatrendszer bővítését erősítette az az együttműködési megállapodás, amelyet tegnap az önkormányzat közműcégének vezetője, Tölgyesi Balázs és Koller Tamás iskolaigazgató írt alá. Koller Tamás egy Szentírásból vett idézettel kezdte köszöntőjét: Isten teremtette a Földet, és látta, hogy ez jó.

A mai kor emberének indíttatása, küldetése megőrizni a bolygót, hogy megmaradjon unokáinknak. Az intézményben mintegy ezer diák tanul, így lehet szemléletet formálni. Céljuk, hogy ökoiskola legyenek. A programban találták meg, amit szeretnének elérni, hogy mindenki sajátítsa el a fenntarthatósági és ökoszemléletet. Kiemelte, diákjaik körében szeretnék erősíteni, mi a hulladék megfelelő útja, ezért tájékoztató előadásokat tartanak majd. Feladatuk, hogy koncentráltan ráirányítsák a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára, amelynek egyik alapelve a környezeti feltételek megőrzése.

Az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság igazgatója, Tölgyesi Balázs hangsúlyozta, az iskolák szellemi műhelyként működnek, így kiváló terepei a környezettudatos szemlélet kialakításának. Itt kapnak útravalót a diákok, ami egy életen át elkíséri őket. A hozzáálláson és a közös együttműködésen múlik a siker, az iskola célkitűzéseihez szeretnének szakmai segítséget nyújtani. A közszolgáltatást végző cég vezetője hozzátette: a jó világot, amit kaptunk, őrizzük meg. Ez nemes cél és feladat, a vállalat ehhez a maga eszközeivel hozzájárul. A most induló tanévben az iskola tanulói információkat kaphatnak a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségéről, fontosságáról, ezek a hasznos információk és tanácsok erősítik bennük a környezettudatos szemlélelet és magatartást.

Az Alisca Terra kül- és beltéri szelektív gyűjtőpontokat alakít ki, ezek mellé falra szerelhető palackprést is adományozott a Kolpingnak, amelyeket az iskola központi épületének emeleti és földszinti folyosóján használhatnak majd mától az oda járó diákok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!