Időjárás

2023.03.15. 07:22

Erős, viharos szél lesz nemzeti ünnepünkön

5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján késő délutánig erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon csak néhol fordul elő csapadék, a Dunától keletre azonban több helyen várható eső, zápor, a hegyekben havas eső is lehet. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, nyugaton viharos. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön országszerte napos, gyengén felhős idő valószínű. Eleinte még élénk lesz az északnyugati szél. Reggel gyenge fagy lesz, délután 9-11 fok várható.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában