Figyelmeztetés

2023.03.27. 16:32

Viharos szél miatt adott ki narancs riasztást az OMSZ

Az OMSZ széllökés veszélye miatt március 27-én, hétfőn 16 órakor másodfokú (narancs) riasztást adott ki Tolna vármegyére.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, délután a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén (Pest és Bács-Kiskun térsége), majd késő délutántól már északkeleten is (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság) viharos, általában 70-90 km/h, de időnként akár 90 km/h-t meghaladó, egy-egy helyen a 100 km/h-t is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani. Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás.

Kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében ~ 70-80 km/h-s lökések várhatók. Az esti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél.

Kiadós eső
A 24 órás csapadékösszeg a már nagyrészt lehullott mennyiséggel együtt a Dunántúlon 30-40 mm körül, míg másutt az ország nagy részén főként 20 mm környékén alakulhat.

Kedden helyenként előfordulhat zivatar is a záporok mellett, legnagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon és Borsod környékén. Az intenzív gócokat jégdara, hódara is kísérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában