Tamási

2017.08.12. 08:13

Botrányosan viselkedett, polgárőrre támadt rá egy bálban

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének elkövetésében mondott ki bűnösnek egy 24 éves férfit a Tamási Járásbíróság.

Ihárosi Ibolya

A fenti bűnök miatt a vádlottat hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek a végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették. A férfinek ezen idő alatt pártfogó felügyelet alatt kell állnia. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A férfi nőtlen, hét általános iskolai osztályt végzett el, alkalmi munkákból él, büntetlen előéletű, de hátrányos jogkövetkezmények alatt áll. A járásbíróság ugyanis tavaly októberben súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetése miatt 300 óra közérdekű munkára ítélte. 

A vádlott tavaly novemberben egy falusi bálban szórakozott, ahol alaposan felöntött a garatra. Az este folyamán többször is rendre kellett utasítani, mert mindenkibe belekötött, agresszíven viselkedett. Magatartását szóvá tette a bálban polgárőrként szolgálatot teljesítő nő is. A vádlott a polgárőr ruhában lévő sértettet először csak sértegette, majd eldurvult a helyzet. A fiatalember egy bizonyos szexuális cselekményre hívta fel a sértettet, majd a sliccét is lehúzta, hogy elővegye a nemi szervét. Amikor a sértett rendre utasította, a vádlott elfordult, és a teraszon vizelni kezdett. Ezt ugyan nem tette szóvá a polgárőr, de amikor a jelenlévők közül többen is a vádlottra ugrottak, meg akarta akadályozni a verekedést, ezért közéjük állt. A vádlott ekkor megszorította a sértett karját, majd a földre lökte és lábszáron rúgta.

A férfi a tárgyaláson akkori ittasságát elismerte, olyannyira, hogy a történtekre nem is emlékezett, ezért elfogadta az esetnél jelen lévők tanúvallomását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában