Lopás

2017.08.24. 16:20

Trükkös tolvajok Szekszárdon

Vádemelést javasol a rendőrség a trükkös tolvajok ellen.

TEOL.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott több rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kisvejkei és egy nagymányoki lakos ellen.

A két férfi 2017. március 6-a és április 17-e közötti időben több szekszárdi házba is bekéretőzött különféle ürügyekkel, majd az ingatlanokból pénztárcát és készpénzt is eltulajdonítottak. – Tájékoztatott minket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként mindkét férfit azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekezhetnek.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a trükkös tolvajok általában segítségkérés ürügyén kopogtatnak be másokhoz, de gyakran előfordul az is, hogy közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat.

Miután bejutottak a lakásba, az ott lakók figyelmetlenségét kihasználva készpénzt, vagy egyéb értékeket lopnak el.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fontos, hogy ne engedjenek idegeneket az otthonukba, valamint győződjenek meg arról, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, valóban az-e, akinek mondja magát.

Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 112-es segélyhívó számot és mondják el a rendőröknek, mit tapasztaltak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában