Bűnügy

2017.09.15. 14:30

Lakott területen belül is be kell kapcsolni!

A „TISPOL SEATBELT” elnevezésű kampány során Tolna megyében végzett ellenőrzések alkalmával összesen 153 autósnál tapasztalták a rendőrök, hogy nem használtak biztonsági övet.

TEOL

Fotó: Illusztráció

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte Tolna megye közútjain is rendőrség 2017. szeptember 11. és szeptember 13. között – számolt be róla a police.hu. Vizsgálták a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatát, továbbá a sebesség és ittasság ellenőrzésére is sor került.

A „TISPOL SEATBELT” elnevezésű kampány során megyénkben a rendőrök összesen 153 esetben tapasztalták azt, hogy az autósok nem használják a biztonsági övet. Ez a mulasztás jellemzően lakott területen belül (135 eset) fordult elő, városon kívül viszont csak 7 ilyen esettel találkoztak. További 11 esetben a jármű utasa felejtette el bekapcsolni magát.

A gyermekbiztonsági rendszer használatának elhagyásával 5 alkalommal, a bukósisak hiányával pedig 4 esetben szembesültek az egyenruhások.

Az ellenőrzés ezúttal sem a szankcionálásra, hanem a megelőzésre irányult. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül ugyanis jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában