rendőrségi hírek

2018.02.06. 08:23

Vitt, amit tudott: csaptelepet és húsdarálót is lopott

Vádemelést javasol a rendőrség a dúzsi férfi ellen.

TEOL, fotó: TMRFK

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy dúzsi lakos ellen folytatott nyomozást a Tamási Rendőrkapitányság. Az 54 éves férfi 2017. december 23-án délelőtt betört egy dúzsi házba, ahonnan cserépkályhát, csaptelepet, mérleget és húsdarálót lopott – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elkövető a lopással mintegy 70 ezer, a rongálással pedig további 20 ezer forint kárt okozott.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A rendőrök a férfinál végzett házkutatás során a kályhát és a mérleget megtalálták és lefoglalták. A Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Lehet tenni a baj megelőzése érdekében

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról.

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatóak különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használják is azokat. A technikai eszközöket aktiválják éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodnak otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárják be kulccsal, lakattal! Helyezzenek ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón, és az ingatlanon kívül várják meg a rendőrök kiérkezését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában